RFU Team

Trots op ons super Team en alle anderen die RFU maken zoals ze is. Een Full-Service bedrijf, waar je in de ruimste zin van het woord kunt recreëren, maar waar je vooral ook ontzorgd wordt.

 

Yke heeft de dagelijkse leiding bij RFU. Samen met Pascal, Romke en Debbie en een aantal vaste mensen 'van buiten', bedient RFU vele watersporters en andere Fryslânliefhebbers met haar diensten.

 

Dankbaar zijn we voor de samenwerking met onder andere Thomas, voor al het poets- en herstelwerk aan de klantenschepen. 'Onze' Jan maakt voor een aantal dagen per week ons team compleet.

 

Op de foto's hier zie je het RFU-Team in actie tijdens de gezellige zeilwedstrijden in Grou. Met soms een Skûtsjeskipper aan het roer, die ons de fijne kneepjes van dit zeilvak (proberen) te leren (-;

Naam: Yke Hokwerda

 

Functie: eigenaar en allround inzetbaar

Hobby’s: al het werk op de jachthaven, de paarden, varen, skiën, met vrienden gezellig eten en borrelen.

Over Yke: Yke is al vanaf lopens-af-aan op het terrein RFU te vinden. Sinds haar studie Small-Business heeft ze eerst de werkzaamheden van 'moeders' overgenomen, waarna ze nu, samen met Pascal, het gehele bedrijf runt. Yke is veelzijdig en dus ook inzetbaar voor o.a. onderhoud en kraanwerk. 

Werken bij RFU: "M'n lust en m'n leven!"

 

Naam: Pascal van Es

 

Functie: terrein, winterberging en pension

Hobby’s: hond Fender, gezellig eten, water- en wintersport.

Over Pascal: Pascal runt met Yke de jachthaven en zorgt ervoor dat het er bij RFU zo netjes bij ligt. Hij regelt van alles voor de jachthaven en het pension en is het liefst te vinden op 1 van RFU haar gemotoriseerde voertuigen. Zo af en toe doet hij nog monteurswerk aan boord.

Werken bij RFU: "Is erg leuk. Met het team 'onze' klantenschepen in conditie houden mét de afwisseling dat het terrein er netjes bij ligt vindt ik heerlijk. Ik kan mijn passie en kwaliteiten zo goed inzetten. Bovendien vind ik het contact met de mensen/ klanten erg leuk." 

Naam: Romke de Jong

 

Functie: allround monteur

Hobby's: muziek en koken

Over Romke: Deze Grouster woont samen met Joryna en hun twee kinderen, Ylse en Lars. Zijn grote passie is muziek. Als bassist bij de Pink Floyd Project is hij te zien in vele theaters en zalen door heel Nederland. Als sinds 2017 is Romke onze allround monteur, hij draagt zorg voor zorgeloze vaarvakanties!

Werken bij RFU: "Ik heb m'n plek helemaal gevonden binnen het RFU team. Door de leuke collega's en het 'lekker buiten werken' heb ik veel plezier in mijn werk."

 

Naam: Debbie Dalhuizen

 

Functie: 'drijvende kracht' van B&B Pension Op'e Koai

Hobby’s: bakken en koken, geocachen, met de kinderen op pad, lekker eten

Over Debbie: woont in Jirnsum met Marisca en hun 2 meiden Ilse en Vere. Na een aantal jaren in de zorg te hebben gewerkt is Debbie vanaf 2023 weer terug bij haar 'passie'... Het 'zorgen voor' blijft gelukkig, dat hoort bij haar. Debbie runt naast de B&B ook haar eigen bedrijf DEBBS. Zo combineert ze gastvrijheid, liefde voor lekker eten en 'zorgen voor' perfect!

Werken bij RFU: "Blij met de keuze om bij RFU te gaan werken en dit te combineren met ondernemen. Het afwisselende werk, leuke collega's en het contact met gasten maken het super leuk!" 

In memoriam onze oprichter, myn heit, 'us maat'... ♥

23 maart 1943 * 19 april 2020

 

Deze stoere man, Douwe Hokwerda, stond vanaf het begin aan de wieg van RFU. Mede oprichter van De Boarnstream, waar RFU uit ontstaan is.

(Lees hier meer over onze historie.)

 

Douwe was een hardwerkende en enthousiaste man (en heit). Hij kon werkelijk álles. De allerbeste scheepstimmerman (waar velen het vak geleerd hebben), maar ook monteurswerk en de zorg voor de jachthaven en winterberging was op zijn lijf geschreven. De omgang met mensen, zo nu en dan een gezellig onderonsje, dat was Douwe.

 

Toen wij in april 2020 afscheid van hem moesten nemen werd het stil op de haven... Hij moest afscheid nemen van 'zijn Famkes' (Boukje en haar dochters) én van zijn prachtig opgebouwde bedrijf.

 

Trots ben ik, Yke, dan ook dat ik in zijn voetsporen ben getreden. Jarenlang heb ik hem hem samengewerkt, hij altijd vol trots en mij volledig de ruimte gevend. Nu ben ik trots... Trots op wat hij heeft opgezet, wij samen hebben voortgezet en ik nu verder mag voeren, samen met Pascal en ons fantastische team. Ik mis hem nog elke dag, maar koester wat wij samen hadden, heel bijzonder ♥

 

Zijn voorstelalinea hier was als volgt:

 

Naam: Douwe Hokwerda

 

Functie: oprichter van RFU en 'steun en toeverlaat' van Yke & Pascal

Hobby’s: lekker eten, varen en hobbyen

Over Douwe: Douwe is een gepassioneerd watersporter. Elk type hout, elke boot en iedere motor kan hij onderscheiden. Samen met zijn vrouw Boukje stond hij aan de wieg van RFU. Het roer heeft hij nu overgegeven aan dochter Yke.

Werken bij RFU: "Werken? Dit is hobby! Ik geniet hier!"

Yke's leave 'mem' Boukje is altijd nog een actieve vrouw en ook zeker nog af en toe 'in touw' voor RFU. 

 

Ze woont bij onze jachthaven Oer Ealsum en is o.a. actief in het dorp. Verder vindt ze het natuurlijk heel leuk wanneer haar dochters met aanhang langs komen om gezellig thee te drinken of lekker te eten. 

 

Op de foto zie je Yke en haar mem aan boord van de Grutsk*, dit is de Frisian Cruiser die Douwe en Yke bouwden en o.a. in 2008 op diverse beurzen ten toon stelde. Yke en Pascal konden dit schip onlangs terug kopen en varen hier trots mee in de rondte. En dan vaart 'mem' natuurlijk graag een keertje mee om de prachtige omgeving weer eens vanaf het water te beleven.

nl

WOLKOM

maandag t/m vrijdag

8.00 - 16.30 uur

zaterdag 9.00 - 16.00 uur

zondag op afspraak

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM


WELCOME

monday to friday

8.00 - 16.30 

saturday 9.00 - 16.00

sunday by arrangement

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM


WILLKOMMEN

von Montag bis Freitag

8.00 - 16.30 Uhr

Samstag 9.00 - 16.00 Uhr

Sonntags nach Absprache

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM