Blauwe Diesel

Informatie  met dank aan de website van Future Fuels, ontwikkelaar van de Blauwe diesel.

Blauwe Diesel B100 is geen biodiesel (FAME) maar een HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Blauwe Diesel, ook ook wel Ssynfuel+, is een volledige dieselvervanger en geen brandstoftoevoeging (brandstofadditief). Blauwe Diesel wordt gemaakt van plantaardige afval oliën, dit zijn hernieuwbare grondstoffen.

 

Maar als Blauwe Diesel gemaakt wordt van afval, kan het dan wel goed zijn? Het antwoord is, ja. Het is technisch zelfs beter dan gewone diesel. Blauwe Diesel bevat minder water, het verbrandt schoner en de brandstof is zuiverder. Deze biologisch afbreekbare duurzame diesel is ongevoelig voor bacteriegroei, waardoor de kans dat filters verstopt raken of dure brandstofsystemen kapotgaan tot het minimum gereduceert worden. De kwaliteit van de Blauwe Diesel B100 is het beste voor ons milieu en de techniek van de machines.

 

Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval en is daarom een circulair product. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. De afvalproducten die vrijkomen zodra de grondstof is klaargemaakt voor menselijke consumptie, worden normaal gesproken gestort of verbrand. Nu gebruiken ze deze afvalproducten om Blauwe Diesel van te maken. 

"Zelf gebruiken we de Blauwe Diesel ook in onze Landrover, in onze International tractoren, de John Deere grasmaaier én in onze Bootlift! Fijn dat we zo kunnen bijdragen aan een fossielvrije toekomst. 

Fijne bijkomste is dat het verbruik met 10% afgenomen is, waardoor de meerprijs ook te verwaarlozen is..."


nl

WOLKOM

maandag t/m vrijdag

8.00 - 16.30 uur

zaterdag 9.00 - 16.00 uur

zondag op afspraak

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM


WELCOME

monday to friday

8.00 - 16.30 

saturday 9.00 - 16.00

sunday by arrangement

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM


WILLKOMMEN

von Montag bis Freitag

8.00 - 16.30 Uhr

Samstag 9.00 - 16.00 Uhr

Sonntags nach Absprache

 RFU Jachtspecialist BV

It String 9 - 9011 TA  JIRNSUM